Over ons

Ontzorgen, informeren en adviseren

In 1985 startte Cor Ebbelaar zijn bedrijf Waterland Installatie Techniek in Broek in Waterland. Sinds 2006 is Leo de Boer mede-eigenaar. Het bedrijf ontzorgt, informeert en adviseert particulieren en bedrijven op het gebied van verwarming en sanitair. In de ruim 35 jaar dat Waterland Installatie Techniek actief is, heeft het bedrijf een solide reputatie en een stabiel bedrijf opgebouwd.

Duurzaamheid

Waterland Installatie Techniek is een voorloper op het gebied van duurzaamheid en innovaties in de branche. Naast "meegaan met de markt" is het bedrijf ook zelf niet bang voor vernieuwing. Een nieuw systeem heeft er in 2016 voor gezorgd dat er volledige digitaal gewerkt wordt, wat papier en brandstof bespaart, maar bovendien de service naar de klanten toe verhoogd.

Zelf geeft het bedrijf aan trots te zijn op het feit dat zij "dierbare" en veelal historische gebouwen in Waterland mogen helpen te vernieuwen en verduurzamen. Dat deden zij met verve bij onder andere de Grote Kerk en het zwembad, praathuid De Stegh, informatiepunt Waterland en Waterlandmuseum de Speeltoren in Monnickendam.

Ondernemer van het jaar

In 2017 is Waterland Installatietechniek uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar in de gemeente waterland. Lees hier het volledige juryrapport.

Ontzorgen, informeren en adviseren

Wat doen wij?

Waterland Installatie Techniek is in 1985 opgericht door Cor Ebbelaar en zijn vrouw Annemiek. In 1997 kwam Leo de Boer als assistent servicemonteur het team versterken. Via avondschoolstudie werkte hij zich langzaam op tot eerste monteur en projectleider. Per 1 januari 2006 is Leo aangetreden als nieuwe firmant binnen het bedrijf.

Het team van Waterland Installatie Techniek telt nu in totaal 10 mensen. 2 daarvan zijn volop aan het werk in het onderhoud en de serviceverlening: onderhoud van ketels, storingen en dergelijke.

Een team van 4 man is continu aan het werk in de nieuwbouw voor het leveren van complete klimaatinstallaties, sanitair en zinkwerk. Daarnaast doen we onder andere veel restauratiewerkzaamheden en natuurlijk het echte ambachtelijke werk zoals zinken dakgoten.

De kracht van Waterland Installatie Techniek is de persoonlijke insteek: geen grote projecten met honderden nieuwbouwwoningen, maar een uitstekende dienstverlening aan particulieren en bedrijven in de regio en de kleinschaliger nieuwbouw.

Waterland Installatie Techniek staat voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Dat is wat de klant wil en ook verdient.