Wij zijn CO-Vrij gecertificeerd

Per 1 april 2023 gelden er nieuwe regels voor het installeren en onderhouden van uw cv-ketel, geiser, gashaard of -kachel. Deze regels zijn vastgelegd in de bouwregelgeving. Uit onderzoek bleek dat veel koolmonoxide ongevallen ontstonden door verkeerd handelen of nalatigheid van niet deskundige installateurs. Waar voorheen gedacht werd dat het voornamelijk om oude installaties ging bleek dit in de helft van de gevallen om moderne installaties ging. De Rijksoverheid heeft daarom besloten om deze certificering verplicht te maken om zo de branche te professionaliseren.

De wet trad per 1 oktober 2020 in werking. In verband met een overgangsperiode geld de verplichte certificering vanaf 1 april 2023. Iedereen die na deze datum, zonder certificeren, werkt aan een gasverbrandingsinstallatie is in overtreding.

Hoe weet ik of een bedrijf gecertificeerd is?

Je kunt een CO-vrij gecertificeerde installateur herkennen aan het CO-vrij logo. Een CO-vrij certificaat krijgt een installatiebedrijf niet zomaar. Hiervoor hebben de monteurs een opleiding gedaan, is de werkwijze in het bedrijf aangepast en is speciale meetapparatuur gekocht. Ook vindt er controle plaats of het installatiebedrijf aan de wettelijke eisen blijft voldoen.

Waterland Installatietechniek is CO-Vrij gecertificeerd om u een veilige en betrouwbare installatie te garanderen. 

Meer informatie over CO-Vrij is te lezen op www.co-wijzer.nl.

 

Waterland Installatietechniek is CO-vrij gecertificeerd voor ‘Werkzaamheden gasverbrandingsinstallaties in verband met preventie koolmonoxide"

 

Artikel in Zaaq magazine

Lees ook het artikel uit Zaaq magazine van april 2023.