Ondernemer van het jaar

Maandag 2 januari 2017 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waterland de ondernemersprijs 2016 uitgereikt. Waterland Installatie Techniek is als “ondernemer van het jaar” onderscheiden.

Motivatie toekenning prijs

In 1985 startte Cor Ebbelaar zijn bedrijf Waterland Installatie Techniek in Broek in Waterland. Sinds 2006 is Leo de Boer mede-eigenaar. Het bedrijf ontzorgt, informeert en adviseert particulieren en bedrijven op het gebied van verwarming en sanitair. Dat doen zij veel in Waterland, maar ook daarbuiten. De meeste medewerkers zijn al lange tijd verbonden aan het bedrijf. Zo is de oudste monteur 68 en is de jongste monteur in opleiding 18 jaar. Op het gebied van duurzaamheid en innovatie is het bedrijf een voorloper in de branche. In 2016 heeft een nieuw systeem ervoor gezorgd dat er volledig digitaal wordt gewerkt. Waterland Installatie Techniek is bovendien bijzonder actief als het gaat om ondersteunen, adviseren en sponsoren van sportclubs en vrijwillige initiatieven.

download het volledige juryrapport

Jury

De jury was dit jaar als volgt samengesteld: Jean van der Hoeven (Portefeuillehouder Economische Zaken gemeente Waterland), Bas van Baarsen (Ondernemersvereniging Waterland), Janine Klein (Directeur Spelvaut) en Julian Oosterloo van Sako Juwelier (winnaar van vorig jaar).

 

 

Samenwerking in Waterland

Levendigheid in een gemeenschap vinden zij van groot belang. Ook heeft het bedrijf samenwerking met Waterlandse bedrijven hoog in het vaandel staan. De jury ziet in Waterland Installatie Techniek een innovatief, solide en betrouwbaar bedrijf dat veelal op de achtergrond acteert.  

De passie voor het vak, de trots voor het bedrijf en de betrokkenheid bij de medewerkers en bij Waterland maakt naar het oordeel van de jury Waterland Installatie Techniek tot winnaar van de Ondernemersprijs 2016.

Proces

Het bepalen van de winnaar van de Ondernemersprijs verloopt via een vaste procedure. Er wordt een aantal bedrijven genomineerd waarop via de website van de Ondernemersvereniging Waterland gestemd kan worden. Daarnaast worden de genomineerde bedrijven door de jury bezocht. Op basis van het aantal verkregen stemmen en de beoordeling van het bedrijfsbezoek wordt uiteindelijk bepaald wie de winnaar is. Ditmaal waren de genomineerde bedrijven Style Fashion & Living in Monnickendam, Waterland Installatie Techniek in Broek in Waterland en Dierenkliniek Broek in Broek in Waterland.